Objavljeni pobjednici Minecraft natjecanja "Glava u oblacima"

Objavljeni pobjednici Minecraft natjecanja \"Glava u oblacima\"

Planet Minecraft je objavio pobjednike svog natjecanja simpatičnog imena – Glava u oblacima (Head into the Clouds). Prijave su se mogle predati do prošlog tjedna a sada smo dobili i konačni poredak, a uradci su stvarno spektakularni.

U sklopu natjecanja se zahtijevalo od igrača da naprave nešto na mapi „Lebdeći Otok“ koji su dobili od strane organizatora natjecanja. Osim iste mape koju su svi morali koristiti, ostalih limitacija je bilo malo – nije se smjelo mijenjati osnovnu strukturu mape, te nije bilo dozvoljeno koristiti bilo kakve „vanjske“ teksture. Na taj način su svi imali isto „platno“ za rad, kao i iste materijale kojima će svoju viziju sprovesti u djelo.

Prvo mjesto je osvojio Aeternium – The Symphony of Dreams koji je djelo BlockWorksa, a njega su pobjednikom proglasili i igrači, odnosno kompletna neprofesionalna Planet Minecraft zajednica, kao i ocjenjivački žiri sastavljen od djelatnika Planet Minecrafta. Unatoč jednoglasnoj pobjedi, bilo je izuzetno tijesno među najboljim radovima, jer su svi naprosto fantastični.

Iako je u današnje vrijeme normalno da se u natjecanjima igranja videoigara vrte milijunski iznosi, u ovom slučaju su nagrade bile dosta skromne. Bon od $60 za Steam igre za prvo, $30 za drugo i $20 za treće mjesto su jedine financijske nagrade. Najbolji će također dobiti posebne oznake vidljive na Planet Minecraft stranicama, ali to je u biti sve. Razlog manjim nagradama može biti činjenica da je natjecanje organizirano samo od strane jedne web stranice, a vrlo vjerojatno je i ljudima manje zanimljivije jer nije kompetitivni tip igre gdje se akcija odvija u realnom vremenu.

Bilo kako bilo, mi vam donosimo video uratke za tri najbolje kreacije, a ukoliko želite, listu najboljih 50 možete naći na službenim stranicama.

1. Aeternium – The Symphony of Dreams

2. Hearthveil – Lost in Thought

3. A Lunar Dream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:21