LoL svjetsko prvenstvo 2014 će imati nagradni fond od 2 milijuna dolara

LOL svjetsko prvenstvo

Iz Riot Gamesa, developera popularne MOBA igre Leage of Legends su objavili koliki će bit nagradni fond njihovog svjetskog prvenstva koje se odvija u listopadu ove godine. U sklopu pravilnika za turnir objavljen je nagradni fond od nešto više od 2 milijuna dolara.

Ekipa koja bude najbolja i osvoji prvo mjesto u velikom finalu će kući odnijeti čak milijun dolara. Poraženi u finalu će utjehu morati potražiti u 250 000 dolara nagrade, dok će treći i četvrti zaradi po 150 000 oba. Ekipe koje doguraju do četvrtfinala, odnosno budu plasirane od petog do osmog mjesta će zaraditi 75 000. Naravno nagrade su timske, a onda ovisi o timovima da dalje raspodjele novčani dobitak, ali svejedno fina je to svota koja se može osvojiti „samo za igranje igrice“.

Iako su iznosi stvarno veliki, oni su u skladu sa vremenima, odnosno statistikama i trendovima trenutno na snazi u eSportu. League of Legends je bila uvjerljivo najgledanija igra na Twitchu u svibnju, zadnjem mjesecu za koji postoje službeni podaci. Jedina prava konkurencija LoL-u je Dota 2, no čini se kako je trenutno MOBA tržište dovoljno veliko da uspije podržati dvije ovako popularne igre. Povodom nadolazećeg turnira, odnosno početka nove sezone natjecanja Riot Games je izdao novi CGI trailer za LoL koji izgleda odlično, a možete ga pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:07