Započelo je Svjetsko Prvenstvo u LoL-u

Započelo je Svjetsko Prvenstvo u LoL-u

Započelo je League of Legends Svjetsko Prvenstvo, odnosno došlo se do završnice sa 16 ekipa. Ove godine se grupna faza održava u Tajvanu i Singapuru, dok će se za knockout fazu preseliti u Južnu Koreju. Traje od danas, 18. rujna, pa sve do 19. listopada kad se održava veliko finale. Treba napomenuti da postoji pauza od 28. rujna kad završava grupna faza i 3. listopada kad počinje knockout faza.

S obzirom na ogroman porast u popularnosti eSporta sljedeći iznosi i nisu više toliko neobični. Naime nagradni fond je 2 130 000 dolara, a prvak će kući odnijeti okrugli milijun, drugo mjesto će zaraditi četvrtinu tog iznosa – 250 000, a treći i četvrti će se morati „zadovoljiti“ sa 150 000. Čak i više od nagradnog fonda impresionira mjesto održavanja finala – Sangam stadion, izgrađen za Svjetsko Prvenstvo u nogometu 2002. koji prima 66 806 ljudi, što bi, ako se popuni (a vjerojatno hoće) bio najposjećeniji meč eSporta.

Sve informacije o timovima i igračima koji ih sačinjavaju, kao i linkove za streamove možete naći na službenim stranicama turnira. Kako bi dodatno podgrijali atmosferu iz Riota su objavili promotivni video, koji vas naprosto tjera da pogledate zašto se oko svega toga diže tolika buka. Glazbu u videu izvode Imagine Dragons, koji su se proslavili, između ostalog, i po službenoj pjesmi zadnjeg Transformers filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:49