Zaigrajte CivCraft - spoj Minecrafta i Civilizationa

Zaigrajte CivCraft - spoj Minecrafta i Civilizationa

Minecraft je dobio jedan novi, iznenađujuće poznati mod – CivCraft. On bi u Minecraft trebao donijeti gameplay Civilizationa, ali na način svojstven upravo za Minecraft. Mod su napravili zagriženi fanovi obje igre, a rezultati su fantastični.

Od CivCrafta ne treba očekivati kompletno Civ iskustvo, igra se iz perspektive prvog lica, a umjesto kontroliranja kompletne civilizacije samostalno udružit ćete se sa drugim igračima u izgradnji nacije vrijedne divljenja. Rast će ovisiti o prikupljanju resursa, trgovini, gradnji specifičnih zgrada, struktura, pa čak i poznatih Wondera (Wonders of the World). Kako vaša nacija raste neminovno će doći u doticaj sa nekom drugom, a tu stvari postaju interesantne.

Ovo nije igra za tzv. casual igrače, ili one koji nemaju slobodnog vremena na pretek. Kao što možete pročitati na CivCraft wiki stranicama, ako se upustite u igru, budite spremni posvetiti se u potpunosti ako želite postići išta hvalevrijedno – “Ovo je iznimno dugoročna igra. Bez obzira što planirali učiniti sa svojom nacijom morat ćete često biti prisutni”. Također je naglašeno kako bi se novi igrači trebali pridružiti već etabliranim nacijama dok se ne nauče ili da “sa sobom povedu veći broj bliskih prijatelja” koji će pomoći pri izgradnji.

Lako je zaključiti da je ovo mod prvenstveno za veterane Civilizationa i/ili Minecrafta koji traže nešto novo u čemu bi se okušali, ali je lako moguće da uz pomoć tih veterana i velik broj novih igrača uspije pridružiti se zabavi. Kako to izgleda u praksi možete provjeriti u galeriji koja sadrži nekoliko slika iz igre, zajedno sa objašnjenjima o čemu se točno radi, a naravno više informacija možete naći i na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:40