World of Warcraft sve manje popularan

World of Warcraft sve manje popularan

Activision je danas objavio svoju zaradu za prvi kvartal 2014. koji je završio sa 31. ožujkom i pritom se saznalo kako je broj pretplanika WoW-a u blagom padu. Unatoč “samo” blagom padu pretplatnika, profit je pao čak 35%, sa 456 milijuna dolara na 293 milijuna.

Sveukupno je Activison Blizzard u istom periodu zaradio 772 milijuna dolara, što je također pad u odnosu na 804 milijuna koliko su uprihodili prošle godine. Jedna od pozitivnih točaka izvješća je prihod od digitalne distribucije koji čini čak 68% ukupnog profita, te je time postavljen novi rekord za jedan kvartal.

Ostali bitni podaci su:

  • -Potvrđen izlazak Diablo III: Ultimate Evil Edition za konzole, točnije za PS 4, kasnije ove godine
  • -Igrači su već napravili pre-order za čak milijun primjeraka nadolazeće Warlords of Draenor ekspanzije za WoW
  • -Warlords of Draenor bi trebao izaći u “drugom dijelu” godine
  • -Pre-order narudžbe za Destiny ruše sve rekorde dosada izdanih igara
  • -Vjeruje se kako će pucačine sa “zajedničkim svijetom” postati bitan novi žanr, predvođen Destinyem

Inače glavni čovjek Activision Blizzarda, Bobby Kotick se posebno osvrnuo na projekt Bungiea koji ima budžet od vrtoglavih 500 milijuna dolara. – “Imamo jak tok proizvoda koji će dodatno “podići” godinu, počevši sa izdavanjem Destinya 9. rujna, za koji vjerujemo da će postati naša nova bilijunska franšiza, te da će imati najveći launch u povijesti video igara.” Čini se da iako imaju manjih problema sa svojim starijim naslovima, Activision Blizzard posluje izuzetno dobro, s tendecijom rasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:21