U Destiny uloženo više od 500 milijuna dolara

O Destinyu se priča već neko vrijeme, a igra definitivno privlači sve veću pozornost medija i igrača. Otpočetka je jasno da se od igre mnogo očekuje, a koliko je to mnogo odaje podatak da je Activision uložio oko 500 milijuna američkih dolara u ovaj multiplayer shooter. Da, dobro ste pročitali, 500 milijuna dolara!

Na ovom naslovu trenutno radi Bungie, studio koji ja najviše poznat po sada već kultnom Halo serijalu za Xbox. Budući da se radi o poznatom studiju koji je već uspješno kreirao multiplayer naslove, uz ovakav budžet od Destinya očekujemo samo najbolje.

Za usporedbu, većina Call of Duty igara je imala ogroman budžet, no niti približno iznosu od 500 milijuna dolara. Možda će vas zanimati i da je jedan GTA V svog proizvođača koštao “samo” 260 milijuna američkih dolara.

Analitičari kažu kako je ovo vjerojatno jedna od najskupljih igara ikada napravljenih, a kako bi Activision samo izravnao račune, morat će prodati 15 do 16 milijuna kopija igara po visokoj cijeni od $60.

Podsjećamo, na ovogodišnjem E3 sajmu će se moći zaigrati Destiny, a sada čekamo 9. rujan kada igru očekujemo u prodaji kako bismo vidjeli hoće li sav taj novac zaista pomoći u izradi posebno dobre igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:25