Square Enix ulazi u MOBA žanr

Square Enix ulazi u MOBA žanr

Square Enix, tvorac Final Fantasy serijala i izdavač nekih od najvećih hitova zadnjih godina (Tomb Raider, Deus Ex, Hitman, itd.) će se okušati u MOBA žanru. Proboj će tražiti kroz Lord of Vermilion Arena, igri baziranoj na PvP kartaškoj igri za dva igrača koja je trenutno vrlo popularna u Japanu.

lord_of_vermilion_tcg
Square Enix ulazi u MOBA žanr

Unatoč činjenici da je Lord of Vermilion relativno nepoznat zapadnom svijetu, bit će jaka franšiza za Square Enix na drugim područjima. U kartaškoj igri se igrači bore jedan protiv drugog polažući karte na arkadne mašine u svrhu eliminiranja protivnikovih boraca i uništavanja njihovih Arcane Stonesa (kako to izgleda možete vidjeti na slici desno). Karte predstavljaju razna fantasy čudovišta, ali i neke poznate likove iz franšiza kao što su Persona, BlazBlue i Final Fantasy.

MOBA interpretacija će igračima dati priliku okušati se u borbama 7-na-7 u kojima će sudjelovati razna čudovišta iz pet specifičnih grupa poput zvijeri, demona i nemrtvih. Deckovi i avatari će se moći dodatno mijenjati i prilagođavati, a mape će također imati i creepove, kao uostalom i svaki drugi MOBA naslov.

Lord of Vermilion Arena očekujemo tokom 2015. ali kratko alpha testiranje će se provesti ove godine i to od 17. do 19. listopada. Iz Square Enixa traže 2000 testera, a prijaviti se možete na službenim stranicama (ako se snađete među hrpom japanskih znakova). Valja istaknuti da je za igranje potrebno znanje japanskog jezika, tako da imate to na umu prilikom eventualne prijave, a ukoliko čekate englesku inačicu, zasad se nemojte previše nadati jer ona još uvijek nije niti najavljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:22