Sony zatvara vrata svog virtualnog Playstation Home svijeta

Sony zatvara vrata svog virtualnog Playstation Home svijeta

Ako ste ikada bili vlasnik Playstation 3 konzole, vjerojatno ste upoznati sa Playstation Home servisom. Ovaj besplatni virtualni svijet koji je stvoren po uzoru na Second Life omogućava svim vlasnicima PS3 konzole da kreiraju svoj avatar, budu vlasnici virtualnih stanova gdje se mogu nalaziti sa prijateljima, gledati filmove ili igrati igre. Nakon nekoliko godina postajanja ovog svijeta, Playstation Home nikada nije postigao sve što je Sony zamislio pa je tako najavljeno i zatvaranje servisa.

Ne samo da Home nećemo vidjeti na Playstationu 4 ili Playstation Vita prijenosnoj konzoli, nego će se isti kompletno zatvoriti i za vlasnike PS3 konzola.

Nakon 12. studenog ove godine, Sony će prestati sa izdavanjem novog sadržaja za Home, a igrači će imati priliku poskidati sav željeni sadržaj do 3. prosinca. Zatim ostaje par mjeseci života u virtualnim kućama, do 31. ožujka kada će se servis kompletno zatvoriti. Fanovi koji budu koristili Home do samog kraja će dobiti i, zasada nepoznati, besplatni sadržaj.

Budući da je Sony u Japanu još prošlog mjeseca najavio zatvaranje svog servisa (koji je odvojen od onog američkog i europskog), ova vijest nije stigla tako nenadano.

playstation-home_2
Sony zatvara vrata svog virtualnog Playstation Home svijeta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:43