Riot doradio disciplinske mjere za LoL

Riot doradio disciplinske mjere za LoL

Riot Games, tvorci League of Legendsa su ove godine učinili puno tog po pitanju (do tada) rastućeg elementa verbalnog zlostavljanja i šikaniranja, no sada su otkrili detalje vezane za novi pristup koji će se odnositi na zabrane natjecateljskog igranja.

Od trajne zabrane se odustalo, a zamijenit će ju dvije kategorije zabrana – fiksne i neodređene. Fiksne zabrane predstavljaju, kao što im i igre sugerira, zabrane na fiksni vremenski iznos koji maksimalno može trajati jednu natjecateljsku sezonu. Nakon što period zabrane završi iste će se razmotriti na individualnoj bazi.

Neodređene zabrane su naravno teži oblik kazne, a da bi se igrač vratio igri nakon njih morat će se „ponašati sukladno najvišem standardu ponašanja kroz „potrebni“ vremenski period“. Neodređene zabrane igranja će, za razliku od fiksnih, trajati minimalno jednu natjecateljsku sezonu.

Zabrane zvuče poprilično strogo, ali operativni menadžer LoL-a, Nick Allen, je rekao kako je ovaj sustav podložniji reformama igrača (čitaj: pokajnika) – „Uspostavom novog sistema za kažnjavanje, želimo igračima koji se iskreno pokaju i žele promijeniti dati drugu šansu, dok istovremeno one koji to ne žele kaznimo sukladno onome za što su optuženi.“

Sve promjene, odnosno dorade možete naći na službenim stranicama, a mi vam savjetujemo da ne izazivate Riot koji očito ulazi u koštac sa svima koji se na negativan način ponašaju prema svojim suborcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:06