LucasArts zatvoren, a sudbina Star Warsa 1313 ostaje nepoznata

Nakon što je Disney prošle preuzeo LucasFilm i sve njegove srodne tvrtke u koje spada i LucasArts, stvari su krenule na loše. Fanovi Zvjezdanih ratova nisu dobro prihvatili ove promjene, a sada je red i na ljubitelje računalnih igara da ostanu razočarani.

Iako smo u proteklih nekoliko mjeseci imali priliku vidjeti zanimljive trailere o Star Warsu 1313 te očekivali odličnu i posebnu igru, sada sve pada u vodu jer je studio LucasArts prestao s radom te je više od 150 zaposlenika dobilo otkaze kako piše Kotaku.

Još uvijek postoji mogućnost da će igru otkupiti neki drugi studio te nastaviti njen razvoj, no ova opcija je malo vjerojatna te ćemo vjerojatno morati zaboraviti na Star Wars 1313 u skorije vrijeme.

LucasArts je svoj rad započeo 1982., a stariji igrači će se sigurno sjećati odličnih naslova poput The Secret of Monkey Island i Grim Fandango. No nakon neuspjeha Kinect Star Warsa te gubitka na Star Wars: The Old Republicu (koji je imao budžet od rekordnih 150-200 milijuna američkih dolara), došlo je vrijeme da ovaj poznati studio završi sa svojim radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:07