Jedan od šefova Bungiea postao žrtva Swattinga

Jedan od šefova Bungiea postao meta Swattinga

Swatting postaje sve ozbiljnija stvar u Americi. Nezadovoljni igrači sve češće zovu policiju kako bi prijavili svoje virtualne protivnike, no radi se o jako opasnoj stvari. Naime, igrači izmisle opasni zločin te ga prijave policiji nakon čega je SWAT ekipa primorana djelovati.

Prošlog četvrtka u 4 sata ujutro, policijski helikopteri i SWAT tim su se stvorili pred kućom jednog od šefova poznatog razvojnog tima Bungie. Isti je prijavljen kako drži svoje članove obitelji kao taoce te da je naoružan i da ima eksploziv u dvorištu.

Ekipi specijalne policije je trebalo oko sat vremena da ustanove da je ova prijetnja lažna te da je šef Bungie samo još jedna u nizu meta Swattinga.

“Ovo nije igra. Ovo je iznimno ozbiljna stvar koja je mogla dovesti do ozbiljnih posljedica, no drago nam je da ovaj puta nije bilo tako. Kada se reagira na nešto ovako ozbiljno, riskira se život policajaca. Riskiraju se životi civila”, rekao je načelnik policije.

Ukoliko se počinitelj prekršaja pronađe, prijeti mu kazna i do godine dana zatvora te 5,000 dolara kazne radi lažnog poziva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:47