Elder Scrolls Online seli na europski megaserver

Elder Scrolls Online seli na europske servere

Ako ste jedan od mnogobrojnih igrača Elder Scrolls Online igre i igrate u europskoj regiji, tada ste danas sigurno frustrirani. Naime, migracija na novi megaserver, koja je najavljena još u svibnju se odvija danas i nažalost, biti će cjelodnevni proces.

Sa početkom u 14:00 sati (po srednjoeuropskom vremenu) ZeniMax Online će započeti sa procesom preseljenja igre na europsku središnju bazu. Proces bi trebao trajati do 23:00 i do tada će igra biti nedostupna svim onim igračima koji igraju u sklopu europske regije. Oni koji igraju na sjevernoameričkom serveru neće osjetiti nikakve poteškoće.

Prilikom upita zašto se migracija odvija upravo tokom sjevernoameričkog radnog vremena, a nije prilagođena europskim vremenskim zonama i igračima koji spomenuti server i koriste, studio je imao ovo za reći – „Preseljenje svega na našu novu središnju bazu je kompleksan proces koji uključuje velik broj naših programera, inženjera i ostalog pomoćnog osoblja kako u Europi, tako i u Sjevernoj Americi. Bitno nam je da svi koje za proces trebamo budu budni, spremni i dostupni. To će nam pomoći da tranzicija prođe što je bolje moguće.“

Što se tiče utjecaja koji će ovo preseljenje imati na igrače, ono je praktički nepostojeće, neće čak biti potreban ni novi patch. Doduše, transferi likova sa sjevernoameričkog servera na europski neće biti mogući nakon migracije, što je normalno za sve igre sa više servera, ali iz ZeniMaxa su nagovijestili da bi to moglo biti omogućeno u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:44