EA razmišlja o free-to-start igrama za konzole

EA razmišlja o free-to-start igrama za konzole

Već je neko vrijeme jasno da “besplatne” igre, odnosno free-to-play naslovi koji unutar igre naplaćuju neke njene dijelove, postaju sve popularnije te da mnogi izdavači prelaze na ovaj poslovni model. Ovakve igre su najčešće na PC-u te posebno na mobilnim uređajima gdje je postalo teško pronaći naslov bez mogućnosti mikro-transakcija. No, što je s konzolama?

Barem kada je u pitanju Electronic Arts, čini se da će budućnost igara za konzole biti u free-to-start igrama, rekao je direktor tvrtke, Andrew Wilson.

On misli da će budući naraštaj gamera koji je “treniran” medijima poput TV-a, knjiga i glazbe i od konzola očekivati sličan tretman. A to znači da će od svake igre očekivati da ju besplatno započne igrati prije nego odluči hoće li istu platiti u punom iznosu, platiti pretplatu ili koristiti mikro-transakcije.

“Za početak, kada gledamo u budućnost, mislimo da će veliki dio naše baze igrača očekivati free-to-start. Kada pogledamo na film, televiziju, glazbu ili knjige, često se nudi besplatni period koji navuče nove igrače, nove slušaoce, nove čitatelje ili novu publiku u određeni servis. Mi sada aktivno tražimo način da ponudimo takvo iskustvo našim igračima na konzolama kroz sve platforme”, rekao je Andrew.

Biste li voljeli dobiti besplatan period tijekom kojeg bez ograničenja možete igrati neku igru prije nego se odlučite za kupovinu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:31