Dragon Age: Inquisition odgođen za studeni

Dragon Age: Inquisition odgođen za studeni

Dragon Age: Inquisiton je dosada u svom razvojnom procesu imao već nekoliko odgoda konačnog datuma izdavanja, a danas su izdavač Electronic Arts i developer BioWare objavili kako će se datum izdavanja pomaknuti još jednom.

Treći dio poznatog RPG serijala bi se trebao naći na policama (stvarnim i virtualnim) 18. studenog ove godine, što je pomicanje za više od mjesec dana u odnosu na planirani 7. listopad. Doduše ovaj pomak je neznatan u odnosu na prvi koji se vezao za igru, a on ju je pomaknuo za punih godinu dana. Naime, Inquisition je izvorno trebao ugledati svjetlo dana još u jesen 2013.

Izvršni producent, Mark Darrah je objasnio u izjavi za medije da developeri trebaju još vremena kako bi eliminirali sve preostale bugove, te ispolirali igru do savršenstva – „Ovih zadnjih mjesec dana će se dorađivati najsitnije stvari koje bi mogle utjecati na iskustvo igranja. Želimo osigurati da su naši otvoreni prostori privlačni i izazovni. Pojačat ćemo emocionalne posljedice herojevih odluka. Također će se odrađivati i završna optimizacija koja će osigurati da svaki igrač dobije igru u svom najboljem izdanju bez obzira na platformu na kojoj igra.“

Darrah se također zahvalio svim fanovima serijala koji su podupirali igru kroz cjelokupni razvojni proces – „Cijenimo ogromnu potporu koju smo dobivali od svih vas koja nam je pomogla da dođemo do ove točke, pa iako se ovih nekoliko dodatnih tjedana ne čini kao puno, znam da je igra koju ćete dobiti biti znatno bolja zbog toga.“

Dragon Age: Inquistion će izaći za konzole nove generacije i PC 18. studenog u Sjevernoj Americi, a 21. studenog u Europi. Po onome što smo od igra do sada vidjeli – jedva čekamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:07