Blizzard izdao zabrane tisućama igrača koji koriste botove

Blizzard izdao zabrane tisućama igrača koji koriste botove

Blizzard je privremeno suspendirao nekoliko tisuća Hearthstone korisničkih računa zbog sumnje da su koristili AI botove kako bi dobili prednost. Također su upozorili da bi u budućnosti te privremene suspenzije mogle postati stalne.

U proteklih nekoliko tjedana se u Hearthstone zajednici na veliko pričalo kako su razni igrači počeli koristiti neslužbeni softver koji kalkulira poteze u igrama i radi poteze automatski. Neki čak tvrde da su ti automatski botovi dogurali do Legendary statusa, podviga koji je inače tako težak da je do njega uspjelo doći svega 0.2% igrača. Da botovi nisu bezazleni potvrđuje i priloženi video u kojem možete vidjeti kako je bot uspio pobijediti iskusnog Hearthstone igrača.

Korisnički računi koje je Blizzard optužio za korištenje ovog softvera će biti suspendirani do 2015. objavljeno je na službenom blogu. Oni koji budu uhvaćeni u korištenju botova od sada će dobiti trajnu zabranu, bez dodatnih upozorenja.

„Kao što smo rekli, fair play je u samoj srži Hearthstonea, a varanje i botovi se neće tolerirati. Ustrajni smo u stvaranju zabavnog i ispunjavajućeg okruženja za naše igrače, te ćemo nastaviti pozorno pratiti događanja unutar Hearthstonea, te sankcionirati sve one koji se ne pridržavaju uvjeta korištenja.“ – rekli su developeri, koji su također i naglasili da ako primijetite bilo kakvo sumnjivo ponašanje to odmah i prijavite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:34