Starcraft wallpaper sastavljen od milijun blokova u Minecraftu

Starcraft wallpaper napravljen od milijun blokova u Minecraftu

23 tjedna je trebalo Thorlaru Thorlarianu, „kralju pixel umjetnosti“, da stvori nešto zaista posebno unutar Minecrafta.

Uz pomoć 1.1 milijuna Minecraft blokova, ovaj umjetnik je stvorio sliku iz Starcrafta koja je obilježila BlizzCon 2010. Kako bi sve bilo još posebnije, ovaj umjetnik je cijelu sliku sastavio bez korištenja dodatnog softvera što znači da je svaki blok morao biti složen posebno. Impresivno!

„Pixel umjetnost, kada se sve pojednostavi, jednaka je kao crtanje na papir. Uz dovoljno prakse, lako je znati koji blokovi su koje boje, kao što crnu, na primjer, najbolje predstavlja crna vuna, blokovi ugljena, itd. U tom trenu, nije važna veličina vašeg projekta, već samo trebate znati koji blok najbolje ide na određeno područje“, rekao je Thorlar.

Naravno, za ovako nešto je osim talenta potrebno i mnogo, mnogo vremena, a Thorlar tvrdi da mu je za ovaj nevjerojatan projekt trebalo više od 1000 sati slaganja blokova.

Za kompletiranje slike je bilo potrebno složiti 1,128,960 blokova, a ovime je naravno srušen rekord te je njegova kreacija postala najveća Minecraft pixel slika ikada stvorena. Nekako sumnjamo da će se uskoro naći netko tko će srušiti ovaj rekord.

Prijenosom uživo, prikupljeno je oko $3,500 dolara za humanitarne svrhe, od čega je $1337 skupljeno u zadnjih vremena.

Kako sve to izgleda, pogledajte u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:27