Shenmue III novi kralj Kickstartera

Shenmue III novi kralj Kickstartera

Kickstarter kampanja za Shenmue III, koja je trajala mjesec dana, je upravo završila. Developer Ys Net je uspio prikupiti 6.333.295 dolara od ukupno 69.320 ljudi koji su projekt podržali, te je time postao najuspješnija igra koja se financirala ovim putem.

Ova cifra je više nego tri puta veća od početna 2 milijuna koji su bili postavljeni kao prvotni cilj. Jedan od razloga ovako dobre kampanje je svakako i predstavljanje igre (i kampanje) na ovogodišnjem E3 sajmu u sklopu Sonyeve prezentacije, što je rezultiralo izvrsnom medijskom pokrivenošću. Dosadašnji rekorder je bio Bloodstained: Ritual of the Night koji je uspio prikupiti 5,5 milijuna dolara, što znači da je rekord premašen gotovo za okrugli milijun dolara.

Iako se ovaj iznos čini ogroman, glavni čovjek koji stoji iza Shenmuea je rekao kako bi mu za pravljenje „stvarnog otvorenog svijeta“ trebalo najmanje 10 milijuna, no da neće biti razočaran ako se ne uspije pribaviti toliko, te da će se prilagoditi i napraviti igru unutar budžeta s kojim bude raspolagao.

Igra bi trebala izaći u prosincu 2017. no, datumi izlaska Kickstarter igara su često skloni promjenama, tako da to ne možemo uzeti kao konačnu informaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:48