Osnivač Oculus Rifta misli kako je 30 FPS-a premalo za video igre

Oculus Rift i budućnost industrije video igara

U današnje vrijeme često možemo čuti razne izgovore vezane uz broj sličica koji se prikazuje na našim ekranima svake sekunde dok igramo video igre. Razvojni timovi često govore kako je 30 sličica u sekundi dovoljno za normalnu igru, no Palmer (jedan od osnivača Oculus Rifta) kaže kako za njihov VR komad hardvera to nikako nije dovoljno, a također misli da to nije dosta niti za konzole i PC na kojima trenutno igramo video igre.

“Za VR vam je potreban dosta veći frame rate nego što koristite na tipičnim zaslonima”, rekao je Palmer. “60 sličica u sekundi je definitivno dovoljno. Vidi se značajno poboljšanje kada se dođe do 90 i 120hz, a čak i iznad toga je moguće primijetiti malena poboljšanja”, dodao je.

Jasno je da zbog korištenja nove tehnologije virtualne stvarnosti treba povećati i broj slika u sekundi koje će se prikazivati ispred naših očiju, prvenstveno zbog toga kako bi se izbjegla moguća mučnina uzrokovana brzim kretnjama, ali i zbog same performanse. Nadamo se da će proizvođač u tome i uspjeti, a sa svakom novom informacijom o Oculus Riftu ili Project Morpheusu postajemo sve nestrpljiviji u želji da isprobamo ove uređaje.

U nastavku možete pogledati cijeli intervju s Palmerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:50