Oculus Rift zaustavlja isporuku hardvera

Oculus Rift zaustavlja isporuku hardvera

Community menadžer iz Oculus VR-a je objavio da će tvrtka privremeno zaustaviti isporuku svojih VR naočala, Oculus Rift. Razlog je nedostatak potrebnih komponenti u izradi Oculus Rift developerskog sučelja. Obavit će se kompletna inventura trenutnog stanja i tek nakon toga se mogu očekivati nove isporuke.

“Određene komponente korištene u izradi Oculus Rift developerskog sučelja se više ne proizvode, što znači da nama više nisu dostupne za korištenje. Zbog toga nemamo dovoljno potrebnog materijala za izradu novih sučelja. Još uvijek imamo primjeraka u zalihama, no velikom brzinom ostajemo bez njih. Kako prodamo inventar u pojedinim regijama tako ćemo zaustaviti prodaju u njima dok ne budemo u mogućnosti raditi nove isporuke.” – službeno je priopćenje Andresa Hernandeza.

Naznačeno je da Oculus VR istražuje alternativne izvore koji su potrebni za izradu komponenti, ali još uvijek nema vremenski period u kojem bi nove jedinice trebale biti dostupne. Iako Hernadez nije mogao dati točnu brojku, potvrdio je da je Oculus VR prodao više od 50,000 Oculus Rift naočala, što je “daleko iznad očekivanoga”, te da iako nikad nisu htjeli ostati bez jedinica, to je “dobar problem za imati”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:17