Facebook kupuje Oculus VR

Oculus Rift zaustavlja isporuku hardvera

Oculus VR je tvrtka koja stoji iza sve poznatijeg Oculus Rifta koji je zaslužen za stvaranje virtualne stvarnosti i prvenstveno namijenjen video igrama. Sada kada je ovaj uređaj postao poznat ljubiteljima tehnologije diljem svijeta, Facebook je odlučio kupiti spomenutu tvrtku.

Kupovina uključuje isplatu $400 milijuna dolara u gotovini te $23,1 milijuna u dionicama Facebooka, a procjenjuje se vrijednost preuzimanja tvrtke od čak 1,6 milijarde američkih dolara.

Iako je Oculus Rift tehnologija razvijana s ciljem poboljšanja video igara, Facebook ima i druge ideje za ovaj proizvod. “Facebook planira proširiti Oculusovu prednost u igrama na nove vertikale, uključujući komunikaciju, mediju i zabavu, edukaciju i druga područja”, rekli su iz Facebooka.

Mark Zuckerberg je dodao kako je mobilna platforma upravo platforma današnjice i da se Facebook sprema za budućnost. Tako bi Oculus Rift mogao promijeniti način na koji radimo, igramo se i komuniciramo, a gdje će sve to voditi ćemo vidjeti u drugom kvartalu ove godine kada se ovo preuzimanje treba finalizirati.

New York Times prenosi kako će preuzimanjem tvrtke Oculus Rift doživjeti i malenu promjenu dizajna – sada bi se na uređaju trebao pojaviti Facebookov logo te bi uređaj koristio Facebookov interface.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:42