ET igra s Atarija će naći svoje mjesto u Smithsonian muzeju

ET igra s Atarija će naći svoje mjesto u Smithsonian muzeju

Smithsonian muzej u Washingtonu je malenim koracima počeo graditi kolekciju video igara koje na taj način ulaze u povijest. Kolekcija je započela izlaganjem Pong arkadnog kabineta i prototipa Magnavoxove smeđe kutije – prve konzole za video igre. Sada je došao red i na igru s Atarija, ET koja je poznata po svom neuspjehu.

Drew Robarge iz muzeja je objasnio na blogu kako je igra zaslužila svoje mjesto na policama Smithsoniana kao naslov koji obilježava pad industrije video igara koji se dogodio u razdoblju od 1982-1985.

“Loša izvedba ove igre je označila masivan gubitak za Atari i bila je jedna od značajnih faktora koji su utjecali na pad industrije video igara koji je počeo 1982. godine i trajao do 1985. Ovaj pad je bio značajna točka u povijesti video igara, zbog kojeg su mnoge kompanije bankrotirale i zbog kojeg su video igre ostavljale gorak okus u ustima mnogih potrošača.

Igra koju je sam izdavač zakopao u pustinju Novog Meksika kada je shvatio kolika je loša,zaslužila je svoje mjesto u muzeju. Iako ovog trenutka nije izložena, to će se dogoditi u skorije vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:08