Demonstriran Steam kontroler

Već smo vidjeli najavu zanimljivog operativnog sustava SteamOS, konfiguraciju koja će pokretati Steam Machines, a posebno nas se dojmio Steam kontroler koji izgleda zaista posebno.

No pitanje vezano uz kontroler je bilo kako će to izgledati u praksi. Mnogo tipki i dva touchpada možda izgledaju komplicirano i teško za koristiti tijekom igre, no kako bi nas razuvjerili, iz Valvea su pokazali nekoliko igara koristeći svoj novi kontroler.

Bilo da se radi o FPS igrama poput Portala ili još bržeg Counter Strikea, čini se da je kontroler zaista precizan. U priloženom videu je moguće vidjeti brze reakcije igrača, a osim pucačina, možete vidjeti kako izgleda Civilization V dok se isti igra uz pomoć Steam kontrolera. Za kraj je pokazana i igra “Papers, Please” koja se dosada mogla igrati isključivo uz pomoć miša.

Ovo je samo prva demonstracija ovog zanimljivog kontrolera, a uskoro ćemo vidjeti još igara kontroliranih na novi način. Dok čekamo nove demonstracijske video materijale, podsjetite se detalja o Steam kontroleru i Steam Machinesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:48