Alienware Steam Machine se neće moći nadograđivati

Alienware Steam Machine se neće moći nadograđivati

Već smo dosta pričali o raznim Steam Machinenama koje nas očekuju u 2014. godini, a svakim danom dobivamo i dodatne informacije vezane za iste. Ovaj puta je to vijest koja će vjerojatno loše sjesti svim potencijalnim kupcima. Naime, Steam Machine koji će izdati Alienware se neće moći nadograđivati, već će izlaziti nova verzija svakih 12 mjeseci.

Vijest dodatno dobiva na težini kad se dozna da, uz najbolji dizajn, ima i podršku glavnog dizajnera proizvoda iz Valvea. Greg Coomer je sam rekao na ovogodišnjem CES-u da upravo za Alienware “misli da će najbolje služiti igrače i najviše usrećiti korisnike Steama”. Teško je vjerovati da će nakon ove informacije biti pretjerano zadovoljni.

Glavni čovjek Alienwarea, Frank Azor je imao sljedeće za reći – “Neće biti opcije za preuređivanje, zato što se zapravo ne može nadograditi. Kada govorimo o životnom vijeku, konzole se nadograde svakih 5, 6 ili 7 godina, a mi ćemo to raditi svake godine. Za sve one koji žele opciju promjene i nadograđivanja bolje bi bilo da si uzmu već postojeće X51 mašine, na kojima se može mijenjati sve, od procesora do grafičke kartice”.

Koliko će prihvatiljva biti opcija “novi hardver svake godine” nećemo znati dok se ne pojavi službena cijena za Alienwareov Steam Machine koju još uvijek ne znamo, ali morati će biti poprilično konkurentna da nadoknadi manjak opcije nadogradnje. Kao što već znamo, većina ostalih Steam Machinea će biti u potpunosti nadogradiva, s rijetkim iznimkama koje će funkcionirati kao konzole i imati nepromjenjiv hardver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:46