PARTNERSTVO

Svi koji imaju aktivne pse od sada mogu pratiti koliko se kreću i usporediti ih s drugim psima u blizini

Fi inače naplaćuje vlasnicima mjesečnu pretplatu za korištenje svih pametnih značajki ogrlice, počevši od 3,20 dolara tjedno

Ilustracija

 Ying Tang/Zuma Press/Profimedia

Vlasnici pasa koji su aktivni uvijek se time vole pohvaliti, a od sada imaju i konkretne dokaze za svoje tvrdnje. U utorak je tvrtka Strava najavila partnerstvo s markom pametnih ogrlica za pse, Fi. Fi ogrlice imaju ugrađen satelitski sustav za praćenje. Osmišljene su da bi pomogle u pronalaženju izgubljenih ljubimaca ali vlasniku daju i informacije o tome koliko njihov čupavac spava i koliko je bio aktivan. Aplikacija će zatim prenijeti rutu šetnje psa na kartu koju vlasnik može vidjeti.

Mateo A. Ortega, Stravin potpredsjednik za povezana partnerstva, rekao je da je funkcija doggie djelomično rođena iz podataka aplikacije za fitness. U 2023. godini, rekao je Ortega, 76 posto Strava sportaša s kućnim ljubimcima reklo je da su ih njihovi psi motivirali da izađu kada t o inače ne bi napravili.

- Dugogodišnji sam korisnik Fija, a moj pas, Pesto, bio je uz mene u više šetnji i trčanja prijavljenih na Stravi nego što mogu izbrojati. Naša misija je motivirati ljude da žive što aktivniji život, a znamo da su kućni ljubimci veliki dio života sportaša - rekao je Ortega, piše Outside Online.

Fi inače naplaćuje vlasnicima mjesečnu pretplatu za korištenje svih pametnih značajki ogrlice, počevši od 3,20 dolara tjedno. Korisnici Strave s Fi ogrlicama na svojim kućnim ljubimcima mogu sinkronizirati dva računa,. Nakon što su računi povezani, Fi-generirana grafika sa statistikom psa automatski se učitava u Stravu njegova vlasnika. Ono što je posebno zabavno jest što će se aktivnost naših čupavaca u aplikaciji uspoređivati s onom drugih pasa njihove veličine u našem području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:01