OGLUŠILI SE NA MOLBE

Za ovu državu nije bilo milosti: Zabranili su im nastup na Eurosongu

 Screenshot

Iako je svake godine imala kvalitetne predstavnike i od 2004. godine je stalno bila u finalu, Rumunjska ove godine neće imati priliku doći do toga, piše Eurosong.hr.

Naime, odlukom Europske radiodifuzijske unije upravo je Rumunjska izbačena s ovog glazbenog natjecanja i neće imati svog predstavnika ove godine u Švedskoj. Kao razlog tome navode se veliki dugovi rumunjske nacionalne televizije TVR koji dosežu čak 16 milijuna švicarskih franaka, a dug seže još u 2007. godinu. Rumunjska vlada imala je rok do 20. travnja da ga podmiri.

- Žao nam je što smo bili prisiljeni to učiniti. Razočarani smo što sva naša nastojanja da riješimo ovaj problem nisu doprijela do rumunjske vlade - izjavila je EBU-ina generalna ravnateljica Ingrid Deltenre.

Rumunjsku je trebao predstavljati Ovidiu Anton s pjesmom 'Moment of Silence' koja je sve dosad bila visoko na listama. Sve ovo dogodilo se samo dva tjedna prije nego što je Ovidiu trebao otputovati u Stockholm na prve probe.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:37