Zaustavljena prodaja Oculus Rift naočala u Kini

Zaustavljena prodaja Oculus Rift naočala u Kini

Oculus VR je zaustavio prodaju svojih Oculus Rift virtual reality naočala u Kini zato jer ih je većina kupaca priskrbila sa isključivom namjerom preprodaje drugima, i to za naravno, veću cijenu od nabavne.

Predstavnik Oculusa je objasnio situaciju u kojoj na /r/Oculus subreddit gdje se jedan kineski kupac žalio zbog toga što se njegova narudžba za Oculus Rift DK2 otkazala bez razloga. “Da, stvarno je loše to što smo morali zaustaviti prodaju u Kini zbog ekstremnog broja preprodaja. Moramo biti sigurni da radimo sve što možemo kako bismo onemogućili preprodavačima da ugroze isporuku proizvoda svim legitimnim kupcima diljem svijeta. Naš je proizvod, u svom trenutnom obliku, developerski kit, namijenjen prvenstveno za izradu VR sadržaja.” – službeno je objašnjenje.

Također je dodano da iz Oculusa razmatraju alternativne načine kako omogućiti isporuku proizvoda u sigurne ruke legitimnih developera u Kini. Nažalost Oculus zasada nema vremenski okvir u kojem bi se ovaj problem mogao riješiti, no rješenje istog im je jedan od glavnih prioriteta. Kada su upitani koliko je česta praksa kupovine samo za preprodaju u Kini, jednostavno su odgovorili – “Bili smo primorani suspendirati prodaju u cijeloj zemlji. Pustit ćemo vas da zbrojite 2 i 2.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:48