Zaigrajte mobilnu igru i pomozite u istraživanju bolesti

Zaigrajte mobilnu igru i pomozite u istraživanju bolesti

Play to Cure: Genes in Space je igra dostupna za iOS i Android koja će pomoći znanstvenicima u istraživanju raznih zloćudnih bolesti. Sve što vi trebate napraviti kako biste pomogli je zaigrati igru.

Dok vi upravljate svemirskim brodom i skupljate potrebni materijal, podaci se šalju u Cancer Research UK centar za istraživanje bolesti.

“Znanstvenici trebaju ove informacije kako bi otkrili problematične gene koji se javljaju kod pacijenata s rakom tako da mogu razviti nove lijekove koji će ciljati na njih, što će ubrzati proces prema personaliziranoj medicini”, rekli su iz Cancer Research UK centra. “Svaka sekcija podataka o genima će biti praćena kod nekoliko različitih igrača kako bi se osigurala preciznost”, dodali su.

Točnije, ova igra pomaže znanstvenicima u analiziranju masivne količine podataka pomoću tehnologije koja se zove “gene microarrays”.

Ukoliko želite saznati više o igri i preuzeti Play to Cure: Genes in Space, to možete učiniti u iTunes trgovni, odnosno Google Play trgovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:26