YouTube Gaming započinje s radom tijekom današnjeg dana

Youtube predstavio stranicu posvećenu streamingu igara

Već smo pisali o novom YouTubeovoom servisu koji je stvoren kako bi konkurirao popularnom Twitchu. Ovaj servis će biti namijenjen isključivo gamerima, a isprobati ga možete već tijekom današnjeg dana.

Novi servis će dozvoliti prijenos video materijala od 60 sličica u sekundi, a svaki video će biti moguće pohraniti u obliku „običnog“ YouTube videa za korisnike koji nisu bili u mogućnosti pratiti prijenos uživo. Naravno, osim korištenja servisa na vašem kućnom računalu, moći ćete instalirati iOS i Android aplikaciju zbog koje nećete imati izgovor kada propustite live prijenos vaših prijatelja.

Tijekom pokretanja servisa, očekujemo preko 25,000 stranica posvećenih pojedinačnim naslovima, a naravno, kako servis bude napredovao, dobit ćemo i hrpu novih stranica, kako za nove, tako i za stare igre.

YouTube posebno ističe oblik pretraživanja ovog servisa, pa tako ukoliko utipkate riječ „Call“ u tražilicu, dobit ćete rezultate kao što je „Call of Duty“, a ne „Call me Maybe“ spot koji ćete moći pogledati na već dobro poznatom YouTubeu.

Zasada možete pogledati kako izgleda nova stranica, a više informacija ćemo imati kada servis bude star barem nekoliko dana i kada ga isproba barem nekoliko desetaka tisuća, ako ne i milijuna igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:15