Windows 10 će blokirati piratske igre

Ovako izgleda Xbox One Elite Wireless kontroler

Otkako su započele prve instalacije novog Microsoftovog operativnog sustava, slušamo sve više o pozitivnim i negativnim stranama Windowsa 10. Ono što nas najviše zanima u čitavoj priči je kako će se Windows 10 ponašati s novim igrama, a čini se da je baš na tom području Microsoft pripremio neka iznenađenja.

Osim što je uništio Solitaire, Microsoft si je dozvolio blokirati piratske igre.

Upravo ta činjenica je otkrivena u uvjetima korištenjima – digitalnom dokumentu na kojeg svi samo kliknemo tipku s kojom se slažemo bez da čitamo detalje. U dokumentu stoji: „Imamo pravo na automatsku provjeru verzije softvera i preuzimanje nadogradnji ili konfiguracijskih promjena, uključujući one koji vas odvajaju od pristupa servisima, igranju krivotvorenih igara ili korištenja neovlaštenih perifernih komponenti računala.“

Iako ovo zvuči opasno, treba imati na umu da se ovo ne odnosi na sav softver. Primjerice, Steam i druge aplikacije koje nije proizveo Microsoft nisu zahvaćene ovim dokumentom. To znači da se provjere odnose na Xbox i Windows Game igre koje izdaje Microsoft, stoga budite pažljivi što instalirate na Windowse 10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:17