Tvorac South Park: The Stick of Truth komentirao cenzuru igre

Je li netko rekao \"cenzura\"?

Ako imalo pratite nove igre, znate da je South Park: The Stick of Truth u prodaji već nekoliko dana. Igra definitivno spada u smješnije naslove koje smo zaigrali, no poznavajući South Park, bilo je jasno da će igra sadržavati vulgarne šale i mnogima neprihvatljiv sadržaj. Zbog toga je igra cenzurirana u mnogim dijelovima svijeta, a jedan od tvoraca igre, Matt Stone, je u nedavnom intervjuu za The Guardian iznio svoje mišljenje o blokiranju određenog sadržaja.

“U filmovima i na televiziji možete činiti stvari koje se nalaze u moralnoj sivoj zoni vrlo lagano zato što imate priliku pokazati posljedice, možete pokazati nagradu, ali u video igri postoji razlog zašto je sve ili Nacist, zombi ili vanzemaljac – ovo su prilično čiste moralne odluke. Postoje stvari zbog kojih se ljudi osjećaju neugodno u interaktivnom svijetu, definitivno. No, ono što smo mi stavili u igru je moglo biti prikazano na TV-u vrlo lako, pogotovo sada”, rekao je.

Umjesto da su pravili probleme oko cenzuriranja 40-ak sekundi sadržaja igre, tvorci South Parka su se dodatno našalili s time jer znaju da nisu ništa izgubili. Naime cijela priča oko cenzure traje odavno, a ovo je samo dodatan način promocije igre.

Ako želite zaigrati necenzuriranu verziju, morat ćete potražiti američku verzije igre South Park: The Stick of Truth, a ako još niste sigurni želite li istu zaigrati, pročitajte našu recenziju igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:04