Trinaestogodišnjak kriv za tri slučaja Swattinga u SAD-u

Trinaestogodišnjak kriv za tri slučaja Swattinga u SAD-u

Pozivanje policije radi izmišljenog slučaja koji rezultira povlačenjem specijalne jedinice policije je postao sve češći način osvećivanja ljutih gamera diljem Amerike. Swatting iz mjeseca u mjesec postaje sve opasnija stvar, no nažalost i dalje dobivamo nove slučajeve ovog opasnog čina.

Za čak tri slučaja swattinga, okrivljen je jedan trinaestogodišnjak koji je sve na kraju i priznao policiji.

U jednom od ova tri slučaja, ovaj trinaestogodišnjak koji igra Minecraft je nazvao policiju i rekao da će raznijeti kuću gdje drži taoce.

“Camarillo incident je povukao više od 20 policajaca. I ja sam bio tamo. Praktički smo okružili kuću. Pozivatelj je prijavio kako drži 10 taoca u kući i zahtijevao $30,000 dolara u gotovini kako ne bi raznio kuću. Kada god imamo slučaj s taocima, moramo aktivirati specijalnu jedinicu policije”, rekao je detektiv Gene Martinez iz Ventura County policijske stanice.

Ime dječaka nije objavljeno u medijima budući da se radi o maloljetniku, no slučaj zbog toga nije manje ozbiljan. Nakon ispitivanja, dječak je vraćen roditeljima, a u travnju ga čeka suđenje gdje će najvjerojatnije dobiti uvjetnu kaznu.

Podsjećamo, nedavno se dogodio Swatting napad nakon kojeg je napadnuti gamer nastavio prijenos snimanja uživo i rekao što misli o Swattingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:49