Talibani su koristili GTA za regrutiranje novih članova

Talibani su koristili GTA za regrutiranje novih članova

ISIS, ekstremistička muslimanska grupa koja djeluje u dijelovima Iraka i Sirije je, vjeruje se, objavila novi video za regrutiranje novih, mladih, članova koristeći snimke iz popularne igre GTA V.

Ovu vijest je prvi objavio Telegraph, a u videu u kojem se konstantno prikazuje logo grupe, se nalaze likovi obučeni kao civili koji pucaju i ubijaju vojnike i policajce. Također se prikazuju rekreacije stvarnih snimki, koje se često mogu vidjeti na vijestima, gdje se detoniraju eksplozivi kućne izrade dok konvoji vozila prolaze u njihovoj blizini.

Video počinje sa loše prevedenom porukom na engleskom – „Your games which are producing from you , we do the same actions in the battlefields !!“, što bi u slobodnom prijevodu shvatili kao – „ono što vi radite u svojim igrama, mi radimo zapravo“.

Kako izjavljuje Telegraph, iz ISIS-a poručuju da je smisao videa „podizanje morala mudžahedinima, treniranje djece i mladeži u borbi protiv zapada i utjerivanje terora u srca svih koji se protive islamskoj državi.“

Apsolutno nevezano za ostatak teksta, što mi mislimo o GTA-u V možete pročitati u našoj recenziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:33