UBOJSTVO MALE DANKE

Ministar policije šuti o šokantnim saznanjima, Srbija u nevjerici: ‘Zašto su nam lagali?! Tko mu je nanio ozljede?‘

Srbijanski mediji danas su objavili vijest da je mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo Danke preminuo nasilnom smrću

Dalibor Dragijević

 Facebook/

Srbijanski mediji danas su objavili vijest da je Dalibor Dragijević, mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, u policijskom pritvoru preminuo nasilnom, a ne prirodnom smrću, kako je to MUP ranije tvrdio.

Saznanja o nasilnoj smrti ekskluzivno je otkrio tjednik "Radar", a svi se pitaju zbog čega je MUP Srbije lagao o smrti pritvorenika u policijskoj postaji, ali i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio ozljede uslijed kojih je nastupila smrt.

Radar navodi da je Dalibor Dragijević umro nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj postaji u Boru, kako je utvrđeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu utvrđene su brojne ozljede na tijelu Dragijevića, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na daljnje postupanje.

Portal Nova.rs podsjeća da je Dalibor Dragijević priveden 6. travnja, u subotu, zbog sumnje da je, nakon što je počinjeno ubojstvo, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

Kako su pisali mediji u Srbiji, Dalibor je prije smrti i priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela malene Danke. On je policiju vodio na više lokacija, ali niti na jednoj nije pronađeno tijelo Danke Ilić.

Određeno mu je tada policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, da bi u nedjelju ujutro javnost bila obaviještena da je Dragijević preminuo.

U priopćenju policije je stajalo: D. D. je preminuo „prirodnom smrću“.

image

Dejan Dragijević i njegova majka

Facebook, Telegraf.rs/

U priopćenju se dalje navodio da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima ‘pozlilo‘ i da je ‘unatoč pravovremenom reagiranju policijskih službenika i liječnika‘ Doma zdravlja u Boru, koji su ga pokušali reanimirati, D. D. u 3.10 sati preminuo, a mrtvozornici su utvrdili ‘prirodnu smrt‘.

U vještačenju Instituta za sudsku medicinu u Beogradu se navodi da je preminuo uslijed posljedica udaraca, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.

Više javno tužiteljstvo u Zaječaru tvrdi da još uvijek nisu zaprimili nalaz vještačenja.

Portal Nova.rs poslao je upit ministru policije Bratislavu Gašića zbog najnovijih saznanja, ali on ih je uputio na Odnose s javnošću MUP-a.

Podsjetimo, potraga za dvogodišnjom Dankom pokrenuta je 26. ožujka nakon što je njezina majka prijavila njezin nestanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:00