ISTINA JE OKO NAS

Izvještaj iz Pentagona koji se dugo čekao: ‘Konačno je riješen misterij NLO-a iz 60-ih!‘

Naglašeno je i da izvješće neće razuvjeriti one koji vjeruju u to da su se vanzemaljci spustili na Zemlju

Ilustracija

 Jam Press/Jam Press/Profimedia

Nagli porast broja viđenja NLO-a u 1960-im godinama prošlog stoljeća vjerojatno su prouzročili testovi naprednih američkih špijunskih zrakoplova i svemirske tehnologije, zaključak je izvješća Pentagona, piše BBC.

U nalazima, podnesenima u izvješću Kongresu u petak, također stoji da ‘nema dokaza‘ da je američka vlada imala interakcije s vanzemaljcima.

Većina predmeta koji su se smatrali NLO-ima ili ‘neidentificiranim anomalnim pojavama‘ (‘unidentified anomalous phenomena‘ - UAP) zapravo su bili obični objekti, rekli su dužnosnici.

No također je naglašeno da izvješće neće razuvjeriti one koji vjeruju u to da su se vanzemaljci spustili na Zemlju.

‘Pojava televizijskih programa, knjiga, filmova i golema količina sadržaja na internetu i društvenim mrežama usredotočenog na teme povezane s UAP-om najvjerojatnije je utjecala na javni diskurs o ovoj temi i učvrstila takva uvjerenja u nekim dijelovima stanovništva‘, navodi se u izvješću.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da su dužnosnici pristupili izvješću na otvoren način, ali jednostavno nisu pronašli dokaze o izvanzemaljskim posjetiteljima.

‘Svi napori koje smo uložili u ovoj istrazi, na svim razinama klasifikacije, pokazuju da su većina viđenja obični objekti i pojave i rezultat pogrešne identifikacije‘, rekao je general bojnik Pat Ryder.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:03