Street Fighter V će imati besplatne DLC-ove

Street Fighter V će imati besplatne DLC-ove

Tijekom Street Fighter V prezentacije na Evo 2015 sajmu iz Capcoma su otkrili na koji način će odrađivati distribuciju DLC-ova nakon izdavanja igre. Naime, sav dodatni sadržaj nećete biti primorani kupiti, već ćete ga moći ”zaraditi” igranjem.

Za ovakav sistem su se u Capcomu odlučili nakon što su proučili način na koji se to radilo u Street Fighteru IV. Nakon što je originalna igra izdana, tokom godina smo dobivali manje patcheve koji su bili besplatni, te ”velike” DLC-ove kao što su Super Street Fighter, SSF IV: Arcade Edition i Ultra Street Figher IV. Uočeno je kako je prilikom svakog izdavanja novog DLC-a zanimanje za igrom poraslo, ali u periodima gdje ih nije bilo, igrači se nisu previše zanimali za stari sadržaj. Dodatni problem je bio taj da su igrači, koji su željeli isprobati novitete za njih morali platiti iako su, u suštini, igru već posjedovali.

Ovaj put u planu neće biti veliki paketi poput već spomenutih nego će se novi likovi igru dodavati individualno. Na taj način će periodi između novina biti manji, te će samim time zanimanje biti veće. Također, zbog toga, igrači će imati više izbora prilikom kupovanja novih likova, jer neće morati kupovati cijele pakete.

Ne samo da igrači neće morati kupovati velike pakete likova, već neće uopće morati koristiti pravi novac za njih. Naime, Street Fighter V će imati svojevrsni freemium koncept, gdje će unutar igre postojati dvije valute – Fight Money, koji se zarađuje igranje, te Zenny, koji se kupuje pravim novcem.

Najveći problem sa igrama koje trenutno pružaju taj koncept je masovni nerazmjer između novca koji zaradite i novca koji kupite. To u praksi znači da ćete morati igrati ogroman broji sati/dana kako biste zaradili samo dio interaktivnog novca, dok će oni koji se odluče na stvarni taj isti novac dobiti znatno brže i u znatno većim količinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:43