Steam će dopuštati otkazivanje pre-ordera

Prikazan novi Steam kontroler sa značajnim promjenama

Pre-order bilo koje igre je uvijek pomalo rizična stvar iz jednostavnog razloga što kupujete igru na temelju samo trailera i mogućih prijašnjih iskustava (ako je riječ o nastavku). Nerijetko se dogodi situacija da ako igru naručite prije nego ste bili sigurni, želite otkazati tzv. pre-order, što na Steamu dosada nije bilo moguće.

Preko Steama se dosada naručena igra mogla otkazati samo putem slanja prigovora odnosno “ticketa”, te se svaki rješavao od slučaja do slučaja, bez nekih generalnih pravila, tako da se znalo dogoditi da ste sa igrom zapeli htjeli vi to ili ne. Sada će se stvari promijeniti. Naime, po novim pravilima Steama pre-order za igru ćete moći otkazati u bilo kojem trenutku prije nego što se igra počne službeno prodavati.

Proces je čini se, automatiziran i nema potrebe dodatno kontaktirati Valve već samo kliknuti na “Refun an item” link i sve će biti odrađeno. Još uvijek nije potpuno jasno na koji način će se iznos refundirati, jer mogućnosti variraju od interne Steam valute pa do vraćanja iznosa na karticu. Neki korisnici Steama su potvrdili da će biti riječ o povratu internog “novca” koji će se onda moći koristiti na druge dostupne proizvode, no službenih izjava Valvea još uvijek nema.

Bez obzira na ovu pogodnost, još uvijek nabolji način da se igra kupi je sačekati i pogledati/pročitati recenzije ili komentare igrača, ionako su pre-order bonusi većinom kozmetičke prirode i ne utječu na sami gameplay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:56