Složio BASIC interpreter u svijetu Minecrafta

Najprodavanije igre (32. tjedan ‘13.)

Nakon što je izašao u javnost, Minecraft je počeo oduševljavati igrače diljem svijeta. A budući da igra nudi zaista mnogo opcija, ljudima je već svašta padalo napamet kada se radi o Minecraftu. Baš zbog toga igra, umjesto da počne gubiti na popularnosti, privlači sve veći broj zainteresiranih gamera.

Dok su jedni kreirali masivne slike uz pomoć milijuna blokova, drugi su iscrtali kartu čitave države ili stvorili in-game svjetska čuda, a neki su čak uspjeli natjerati igru da obavlja video pozive u stvarnom svijetu.

No kada Minecraft date programeru, dobijete nešto sasvim deseto.

SethBling je uz pomoć blokova uspio kreirati kompletan BASIC interpreter, a ako znate osnovne komande, u igri ćete moći stvarati minijaturne funkcije te programirati jednostavne aplikacije.

Ovaj interpreter je sasvim jednostavan (što sasvim slučajno odgovara i imenu BASIC-a), a Minecraft poprilično sporo izvodi napisani kod. Unatoč tome, ovo je zaista fascinantna modifikacija popularne igre, a ako i sami želite isprobati svoj programski kod unutar Minecrafta, možete ga preuzeti na SethBling stranicama.

Kako to sve izgleda, pogledajte u priloženom videu gdje autor u detalje objašnjava svoju kreaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:32