Rocket League svom razvojnom timu donio zaradu od $50 milijuna dolara

Najprodavanije Steam igre (30. tjedan ‘15.)

Iako je mnogima spoj utrkivanja i nogometa izgledao bizarno kada je igra po prvi put prikazana, Rocket League je brzo dokazao igračima koliko zabavan možete biti miks dva nespojiva sporta.

Od početka srpnja kada je igra izašla u prodaju, Rocket League je svakim danom skupljao sve veći broj igrača, a igra je ubrzo postala stalni član Steamove ljestvice najprodavanijih igara.

Danas svaki gamer zna za ovaj ludi naslov, a zbog toga uživa i njego razvojni tim Psyonix koji je na igri zaradio nevjerojatnih $50 milijuna američkih dolara.

Budući da je na razvoj potrošeno „samo“ 2 milijuna koje je tim skupio na drugim porjektima poput Mass Effecta 3 i Gears of Wara, jasno je kolika je zarada u pitanju. Poseban poticaj razvojnom timu je bio i uvođenje Delorean automobila iz filma Povratak u Budućnost jer se Universal Pictures studio javio razvojnom timu, a ne obratno.

Naravno, Rocket League tu sigurno ne staje, a sigurni smo da Psyonix u narednim mjesecima može očekivati nove milijune dok igrači svojim brzim jurilicama zabijaju nove golove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:14