Prodaja Xboxa se "više nego udvostručila" u SAD-u

Prodaja Xboxa se \"više nego udvostručila\" u SAD-u

Iz Microsofta su objavili da se na američkom tržištu količina prodanih Xbox One konzola više nego udvostručila u razdoblju prošlog mjeseca. Razlog tome je model konzole iz koje je izbačen Kinect, zbog čega je cijena takvih konzola smanjena na $400.

Microsoft uz izjavu nije priložio nikakve konkretne brojke za prošli mjesec niti financijske prirode, niti ukupnog broja prodanih konzola. Umjesto toga ostali su samo na neodređenoj izjavi o “više od duplo prodanih konzola u razdoblju od 9 lipnja (kada je u prodaju puštena nova konzola) u odnosu na svibanj”.

Čak i ako se naknadno objave konkretne brojke vezane za “nove konzole” biti će teško usporediti sa svibnjem s obzirom da još uvijek nema službenih informacija ni o 5. mjesecu. Jedino što se može reći sa sigurnošću je da je prodaja svakako porasla nakon objave o jeftinijoj konzoli na ovogodišnjem E3 sajmu, no za koliko je još uvijek nejasno.

Podsjetimo, cijena je bila (i još uvijek je za konzole sa Kinectom) $500, da bi se zatim smanjila za $100. Iako je porast u prodajama pokazatelj da igračima Kinect i ne znači baš puno Microsoft je naglasio da će i dalje pružati podršku sa sustav, te su čak ustvrdili da će se ukupna prodaja Kinecta zbog tog poteza povećati.

Za sada Xbox One, na globalnoj razini, gubi bitku sa PlayStationom 4. Zadnje službene informacije kažu da je Sony prodao 7 milijuna svojih konzola (do 6. travnja), dok je Microsoft prodao 3 milijuna (do 31. prosinca), sa dodatnih 5 milijuna isporučenih trgovcima (do 31. ožujka).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:07