Prey 2 i službeno otkazan

Prey 2 i službeno otkazan

Izdavač Bethesda je potvrdio kako je odugovlačeni i problematični Prey 2 projekt konačno otkazan. Pete Hines, predstavnik Bethesde je izjavio kako je razlog manjak kvalitete, a sugerirao da se tokom razvoja izgubio i smjer u kojem je igra trebala ići.

„To je bila igra u koju smo vjerovali, ali nikad nismo dobili osjećaj da smo došli tamo gdje smo htjeli, nismo vidjeli ishod u kojem bismo igru uspješno završili. Nije zadovoljila naš standard kvalitete i odlučili smo ju otkazati. Više nije u razvoju. To nije bila laka odluka, ali je jedna koja sigurno neće pretjerano iznenaditi, ako se uzme u obzir kako naslov u zadnje vrijeme nismo niti spominjali“ – rekao je Hines.

Ovaj FPS je prvi puta najavljen još 2011. i mislilo se da je za razvoj zadužen Human Head Studios, developeri koji su 2008. izradili original. Nakon prvotne objave uslijedio je dugi period apsolutne tišine o projektu, koji je završio „u statusu mirovanja“. U kolovozu prošle godine izašla je vijest da je Bethesda razvoj igre proslijedila novom developerskom timu imena Arkane Austin, da bi nakon toga ponovo uslijedilo apsolutno zatišje bez ikakvih informacija o igri.

Hines je za kraj ipak dodao kako Prey franšiza možda nije u potpunosti mrtva – „I dalje vjerujemo da je to franšiza sa kojom možemo nešto napraviti, moramo samo vidjeti što je to „nešto“.“ Kako je igra izgledala u ranoj fazi razvoja možete pogledate na donjem videu snimljenom tokom E3 sajma 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:50