Potražnja za PlayStationom 4 u Europi nadmašuje ponudu

Potražnja za PlayStationom 4 u Europi nadmašuje ponudu

Iz Sonya su objavili kako je potražnja za PlayStation 4 konzolama u Europi i dalje veća od trenutne ponude konzola. Ako se uzme u obzir da je konzola već dosta dugo u prodaji ova informacija je jako dobra vijest za sve koji se raduju financijskim uspjesima Sonya.

Fergal Gera iz Sony Computer Entertainment odjela za Ujedinjeno Kraljevstvo je rekao kako je lanac nabave za PS 4 još uvijek poprilično rastegnut i još uvijek nisu u mogućnosti držati korak sa potražnjom kupaca. Gera je otišao i korak dalje te rekao da se još uvijek bore sa potražnjom od prvog dana – “Još uvijek nismo sustigli inicijalnu potražnju…Još uvijek se bavimo sa tržištem od prvog dana”.

Naglašeno je također da u nekim područjima Ujedinjenog Kraljevstva i diljem Europe konzole budu rasprodane odmah prilikom isporuke jedinica -”Još uvijek postoje zemlje koje prodaju svaku jedinicu koja se nađe na lokalnom tržištu na tjednoj bazi. Dobar primjer toga je Njemačka koja je imala fenomenalne rezultate prodaje prošli tjedan, ali već ovaj nisu imali dovoljno zaliha.”

Iako bi ovakva nezasitna pomana za proizvodom u većini slučajeva bila proglašena monumentalnim uspijehom, nemogućnost Sonya da isporuči potreban broj konzola je stvorilo probleme kaže Gera – “Izgubili smo neke kupce. PS-i 4 se ne mogu naći na policama, a i Xbox One je nedavno spustio cijenu. Bez obzira na sve uvjeren sam da ćemo vratiti sve gubitke. Dosta smo vremena proveli na E3 sajmu govoreći o predstojećoj božićnoj sezoni i mislim da imamo dovoljno zanimljivog sadržaja da obnovimo interes igrača.”

Kad je riječ o PlayStationu 4, brojke govore same za sebe. Od izdavanja u studenom prošle godine pa do kraja ožujka prodano je 7 milijuna jedinica, a u svibnju je ostala najprodavanija konzola na tržištu po peti uzastopni mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:10