Postavljen novi svjetski rekord u brzom prelasku Half-Lifea

Postavljen novi svjetski rekord u brzom prelasku Half-Lifea

Ima igrača, i timova, koji se fokusiraju na tzv. speedrun igara, odnosno što brže prelaženje igara. Ovaj puta se tim uhvatio legendarnog Valveovog FPS-a iz 1998. – Half-Lifea. Igru su prešli za nevjerojatnih 20 minuta i 41 sekundu, potukavši prethodni rekord za čak 9 minuta.

Tim koji je dosegao ove brojke su činili: quadrazid, CRASH FORT, coolkid, pineapple, YaLTeR, Spider-Waffle i FELip. Po njima prelazak je zahtjevao “gotovo četiri godine mukotrpnog planiranja, teoriziranja i egzekucije”. Prelazak je segmentiran, što znači da je igra podijeljena u ponavljajuće (i savršeno izvedene) dijelove. Zapravo, u opisu videa se može doznati da je korišteno više od 317 segmenata, a preko 200 njih je kraće od 5 sekundi.

Uz navedeno, prelazak korisiti naknadno napravljene skripte kojih u originalnoj igri nema. Kao što su i sami igrači objasnili – “Najkorištenije skripte su “jump spam”, “duck spam”, okret od 180 stupnjeva za gauss čizme i precizne “use akcije”, tako da smo iste i koristili prilikom prelaska.”

Čisto za usporedbu, prethodno najbolje vrijeme (koje je za razliku od ovoga napravljeno u jednom segmentu) je 36 minuta i 58 sekundi, a napravio ga je Max “coolkid” Lundberg koji je bio i član ovog tima. Taj prelazak možete naći na stranicama Speed Demons Archive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:57