Peter Molyneux upozorava da Microsoft daje previše obećanja oko Holographica

Peter Molyneux upozorava na previše obećanja oko Holographica

Prije par dana, Microsoft je predstavio Windows Holographic, komponentu Windowsa 10 koja uz headset pod imenom HoloLens ima mogućnost projiciranja slika u svijet oko vas.

Ono što je najviše zainteresiralo gamere je činjenica da se tehnologija može iskoristiti za video igre, a već je na predstavljanju prikazano kako se uz pomoć Holographica po stolu mogu slagati kockice kao u Minecraftu.

No, sve je još zapravo u fazi razvoja pa zato Peter Molyneux upozorava sve potencijalne korisnike da ne očekuju previše od sustava na samom početku.

“Ono što je važno kod konceptualnih video materijala je što se oni čine tako jednostavni i sve izgleda kao da radi kako treba, a zapravo, kao što smo vidjeli kod Kinecta, je da sve radi dobro ako se nalazite u savršenom okruženju, na savršenom odstojanju i ako imate odgovarajuće tijelo. No stvar postaje izazov već ako jedna od tih stvari nije savršena”, rekao je Molyneux.

U nastavku pogledajte prezentacijski video Holographica i nadajte se da je Molyneux u krivu i da će cijeli sustav raditi savršeno čim izađe u prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:11