Ovako se soba može pretvoriti u igru sličnu Mario Kartu

Ovako se soba može pretvoriti u igru sličnu Mario Kartu

Nova tehnologija i nove ideje zaista stvaraju čuda. Čini se da uskoro nećemo igrati Mario Kart isključivo na Nintendovim konzolama, već ćemo stvoriti sličnu igru u vlastitoj sobi od predmeta koji se tamo već nalaze.

RomoCart je ime ove vrlo zanimljive igre koju su stvorili Ken Kawamoto i Tomoaki Akitomi. Iako na prvi pogled izgleda komplicirano, tehnologija korištena za stvaranje igre je poprilično jednostavna. Xtion kamera koja prepoznaje pokrete i video projektor su postavljeni na strop te usmjereni prema podu sobe. Zatim ova dva uređaja skeniraju prostoriju te prave stazu za utrkivanje oko predmeta koji se nalaze na podu.

No, sve postaje još puno zanimljivije kada vidite da ovi mali roboti pogonjeni iPhoneom mogu ispucavati rakete. Nakon što odlučite zapucati putem vašeg kontrolera, projektor iscrtava rakete po podu, a ukoliko pogodite suparnika, on će se zavrtjeti na mjestu kao da je zaista pogođen te ćete vi dobiti priliku za pretjecanje.

Također, moguće je dodati i svoje objekte u igri pa recimo od plišanog medvjedića možete stvoriti top.

Da biste dobili osjećaj kako sve to izgleda, morate pogledati priloženi video. No, koliko god sve zvuči odlično, RomoCart je zasada poprilično spor i trebat će vremena da se igra razvije kako treba. Nadamo se da će uskoro igra biti dorađena i da ćemo ovako nešto i sami moći zaigrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:19