Osnivač Oculus Rifta nagovijestio posebni kontroler?

Osnivač Oculus Rifta nagovjestio posebni kontroler?

Oculus VR, tvrtka zaslužna za Uculus Rift naočale je nagovijestila mogućnost rada na posebnom kontroleru koji će na najbolji mogući način komplementirati njihovim VR naočalama. Razlog tome je što Palmer Luckey, osnivač Oculus VR-a vjeruje da tradicionalni kontroleri nisu idealni za VR uređaje.

„Mislim da sadašnji kontroleri nisu nužno najbolji izvor inputa komandi za bogatstvo interakcija koje pruža VR.“ – rekao je Luckey. U daljnjem razgovoru je snažno implicirao da njegov tim radi na posebnom kontroleru dizajniranom specifično za VR. „Kad ćemo ga stvoriti, ili kad ćemo ga predstaviti?“ – bio je njegov konkretni odgovor na pitanje o kreaciji novog kontrolera.

Projekt još uvijek nije potvrđen, te je zapravo poprilično daleko od toga, jer još nije potpuno jasno bi li VR kontroler prošao visoke interne standarde prije nego bi bio prikazan publici. „Reći da je nešto u procesu razvoja je velika obaveza. Mogu reći da radimo puno istraživanja i ulažemo u razvoj u aspekta inputa komandi i znamo da su trenutni kontroleri poprilično loši kada govorimo o svemu što želimo u virtualnoj stvarnosti poput mogućnosti da vidimo svoje ruke i interakcije sa svijetom na prirodniji način.“ – zaključio je mladi poduzetnik.

Sony je na primjer u sklopu svog VR projekta Project Morpheus već demonstrirao prototipe koji koriste Move kontroler umjesto klasičnog DualShocka, što izgleda vrlo slično onome što bi Luckey htio da VR kontroler bude. Tko zna, možda se upravo time posluži kao smjernicom za svoj uređaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:06