Obitelj angolskog vođe pobunjenika tužila Activision radi misije u COD-u

Obitelj angolskog vođe pobunjenika tužila Activision radi misije u COD-u

Čini se kako Activisionovi pravnici imaju pune ruke posla. Umjesto da se bave drugim stvarima, njihov glavni zadatak je postao boriti se protiv optužbi koje stižu na adresu poznatog izdavača.

Ako se sjećate, Activision je već tužen zbog portretiranja Manuela Noriege u Call of Duty: Black Ops II, a tužba je brzo odbačena.

No, sada stiže novi slučaj – obitelj angolskog pobunjeničkog vođe, Jonasa Savimbia, tužila je Activison radi portretiranja oca u istoj igri. Troje njegove djece tvrdi kao je kompanija prikazala Jonasa kao barbarina.

„Prikazan je poput velike budale koja želi poubijati sve“, rekla je odvjetnica Carole Enfert te je pokušala objasniti kako je Savimbi zapravo politički lider i strategist.

U COD: Black Ops II, ovaj vođa se pojavljuje u Pyrrhic Victory misiji gdje, dok drži bacač granata, ohrabruje svoje vojnike da ubiju što je više ljudi moguće.

Activision naravno odbacuje sve optužbe i tvrdi kako je prikazala Savimbia kao dobrog čovjeka, a sada ćemo vidjeti kako će završiti nova tužba. Kako god ona završila, ne sumnjamo da će u novoj COD igri biti prikazani novi sporni slučajevi, te da će pravnici u Activisionu tražiti povišicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:41