Novi Steam kontroler dobiva analog?

Više igara objavljeno na Steamu u 2014. nego cijeloj 2013.

Prikazana je slika novog dizajna Valveovog Steam kontrolera koja sugerira da će ipak imati analog. Ovo je pomak od planiranog, odnosno čini se da ipak moderni kontroleri bez određenih stvari ne mogu biti.

Do sada su sve verzije kontrolera imale samo tipke i karakteristične oble površine kojima bi se igrači koristili palčevima. Također površine su se mogle stisnuti što bi ih onda pretvorilo u dodatne tipke. Na slici koja prikazuje novi dizajn analog bi trebao zamijeniti tipke smjera sa lijeve strane kontrolera.

steam-kontroler-analog
Novi Steam kontroler dobiva analog?

Ipak treba istaknuti da slika i dizajn koji prikazuje nisu potvrđeni od strane Valvea kao konačni dizajn, pa čak ni kao “trenutno službeni”. Razlog zbog čega se čini vjerodostojnim je činjenica da se slika prvi puta prikazala nakon ažuriranja Steam klijenta. Ako sudjelujete u beta testiranju za Steam klijent, tada biste, nakon najnovijeg updatea, trebali moći naći sliku u Steam\tenfoot\resource\images\library datoteci.

Inače, kruže glasine da bi se Steam kontroler trebao naći u prodaji već ove jeseni, iako ni za tu informaciju ne postoji službena potvrda. Više informacija bi mogli imati nakon Gamescom 2014 sajma koji se odvija od 13. do 17. kolovoza u Kölnu. Na službenim stranicama sajma se može vidjeti da će “Valve korporacija imati štand koji će uključivati kontrolere”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:01