Najveća kolekcija igara na svijetu može biti vaša

Najveća kolekcija igara na svijetu može biti vaša

Sa preko 11 tisuća igara Michael Thomasson ima najveću kolekciju video igara na svijetu. Ta činjenica je potvrđena i u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda. Sada Michael prodaje svoje kolekciju, a upravo vi možete biti novi vlasnik ove rekordne zbirke.

Kompletna kolekcija, koja sadrži 10607 naslova koji su bili potrebni za postavljanje rekorda, kao i preko 400 novih koje je kolekcionar nabavio u međuvremenu, se nalazi na aukciji na Game Gavelu i nakon 12 ponuda, trenutno najveća je ona od 50 tisuća dolara. Ta cifra je znatno ispod one koju je Thomasson spominjao u prošlosti kada je govorio o iznosima od 700 do 800 tisuća dolara.

Uz tradicionalne konzole kao što su Xboxi i PlayStationi, Thomassonova kolekcija također sadrži rijetke platforme kao što su Casio Loopy i Appleov Pippin. Uz igre, ako uspijete dati najveću ponudu dobit ćete i certifikat Guinnessove knjige rekorda kao i doživotnu pretplatu na Retro magazin uključujući sve već izdane brojeve. Aukcija traje do 15. lipnja pa svi koji misle da bi im ovako nešto dobro došlo u životu neka brzo reagiraju.

Kada su ga upitali zašto prodaje svoju kolekciju Thomasson je dao odgovor sa kojim bi se vjerojatno većina nas mogla poistovjetiti – “Jednostavno imam užu i širu obitelj koja ima svoje potrebe oko kojih se moram angažirati. Iako se ne želim rastati od ovih igara imam obavezu i dužnost prema nekim ljudima, a ova akcija će mi pomoći ispuniti obećanja. Ne brinite se prodavao sam svoje kolekcije nekoliko puta u prošlosti i svejedno uspio postići rekord i svakako je moguće da to učinim opet”. Tko zna možda za koju godinu premaši svoj postojeći rekord sa sasvim novom kolekcijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:13