Najavljen besplatni Source 2 engine

Najavljen besplatni Source 2 engine

U zadnji par dana, kreatori najpoznatijih enginea za razvoj igara su zauzeli glavnu riječ u vijestima diljem gaming zajednice. Službena najava Source 2 enginea samo nastavlja ovaj niz.

Još jučer, Epic je svoj Unreal Engine 4 omogućio svima besplatno, a samo par sati nakon toga smo dobili vijest kako je Unity 5 dostupan i u besplatnoj verziji.

Sada je na redu Valve sa svojim Source 2 engineom koji je također besplatan.

“Vrijednost platforme kao što je PC je u tome što povećava produktivnost onih koji koriste platformu. Sa Sourceom 2, naš fokus je na tome da povećamo produktivnost kreatora sadržaja. Ako uzmemo u obzir koliko je važan postao sadržaj kreiran od strane korisnika, Source 2 ne samo da je dizajniran za profesionalne razvojne timove, već omogućava i samim igračima sudjelovanje u stvaranju i razvoju svojih omiljenih igara. Omogućit ćemo Source 2 besplatno svima koji žele kreirati sadržaj. U kombinaciji s nedavnim najavama iz Epica i Unitya, pomoći ćemo u tome da PC ostane dominantan kao platforma s premijernim sadržajem”, rekao je Jay Stelly iz Valvea.

Ako želite razvijati sadržaj za igre, sada su vam zaista otvorena mnoga vrata te možete birati s kojim besplatnim engineom ćete započeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:29