Microsoft kupuje razvojni tim Minecrafta?

Najprodavanije igre (30. tjedan ‘13.)

Minecraft je iznenadio kada je izašao u prodaju 2011. godine, a od svog prvog dana ne prestaje oduševljavati igrače. Igra se sa svoje originalne platforme (PC-a) preselila i na konzole te mobilne uređaje, a neki dan je moguće zaigrati Minecraft i na konzolama nove generacije.

Ovaj uspjeh povlači i glasine, a zadnja govori da je Microsoft spreman platiti čak 2 milijarde američkih dolara kako bi preuzeo Mojang razvojni tim koji je zaslužan za cijelu priču oko Minecrafta.

Budući da je prošle godine jedan od suosnivača Mojanga, Carl Manneh izjavio kako im se u studiju ispunio san te da imaju više novca nego im je potrebno pa tako i prodaja studija ne dolazi u obzir, ova priča o prodaji Microsoftu se čini sve slabija. No, s druge strane, 2 milijarde dolara sigurno mogu promijeniti prošlogodišnje mišljenje osnivača, zar ne?

Iz Microsofta na sve kažu da neće komentirati glasine i spekulacije. Ukoliko do preuzimanja ipak dođe, sigurno ćemo znati na vrijeme, a dotada ćemo i dalje uživati u igri koja diže toliko prašine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:32